Babis Bizas

" The most travelled man on Earth !!!" (National Geographic Traveller)

Babis Bizas

Ő a világlegnagyobbutazója, 195 országbanjárt – kétszer (In Hungarian)

Babis Bizasnak sikerült megvalósítania élete álmát.
Kránicz Bence
f Ajánlom

A görög Babis Bizas 64 éves. 1976-ban kezdett utazni hátizsákkal, és azóta sem állt le. Negyven éve a legfőbb célja, hogy a világ minél több szegletébe eljusson, oda is, ahova nagyon nehéz kívülről megérkezni.

22 évesen az első úti célja a Görögországgal szomszédos Bulgária és Törökország volt. Később idegenvezető lett, hogy az utazásból élhessen. A mai napig nagyjából évi 300 napot tölt utazással. 2004-ben járt az utolsó, 195. országban, Kelet-Timorban.

Kelet-timori látkép (Fotó: Nick Hobgood / Wikipedia)

Mostanában már leginkább csak újra meglátogat bizonyos helyeket. Most készül negyedik alkalommal a Salamon-szigetekre, de természeti látványosságai miatt nagyon szereti Etiópiát és Namíbiát is. Az Északi-, valamint a Déli-sarkon is járt már. Ami igazán meglepő, hogy a kedvenc országának Oroszországot tartja.

Az antik mítoszok kedvelői különösen frappánsnak találhatják Bizas történetét, a görög utazó feleségének neve ugyanis Pénelopé.

https://www.nlcafe.hu/utazas/20181017/vilag-legnagyobb-utazoja-babis-bizas-turizmus-rekord/?fbclid=IwAR1Rkl6VVvxD4KCXr2g_ZVtylIN7KkztKLkk-TRHgnysvsNlbsjeeg2ihzY