Deze Griekse man (64) bezocht álle landen ter wereld twee keer (en zo deed hij dat)

De Griekse Babis Bizas noemt zichzelf de ‘best bereisde persoon ter wereld’. En terecht: hij bezocht alle 195 landen in de wereld twee (!) keer, en is nog niet van plan te stoppen met reizen. 

| Kirsten Zijderveld

Aan Daily Mail vertelt hij hoe hij dat doet.

Babis Bizas

Want we vragen ons meteen af: waar haal je de tijd vandaan en hoe bekostig je dit? Aan de Britse krant vertelt Bizas dat hij begon met backpacken toen hij 22 was. Hij liftte naar de landen die het dichtst bij zijn geboorteland lagen: Bulgarije en Turkije. Een jaar later, toen hij de examenweek op school toch al gemist had, besloot hij naar Azië, Afghanistan en Pakistan te reizen. En dat is nog maar het begin

 

Blijven reizen

Bizas maakte geen school af, maar besloot banen te zoeken om het vele reizen mogelijk te maken. Hij werkte op een Grieks schip dat naar Afrika, Amerika en Sri Lanka ging en ging later aan de slag als reisleider. Hij reist meer dan driehonderd dagen per jaar, en in 2004 had hij alle 195 landen in de wereld al eens bezocht. “Toen ik dat had gedaan, vroeg ik me af: wat zal ik nu doen? Ik zou een boek kunnen schrijven of blijven reizen”, zei hij. “Ik koos natuurlijk voor dat laatste.”

Niet eenzaam

Hoewel hij zo vaak van huis is, is Bizas geen eenzame man. Hij is al 39 jaar getrouwd met zijn vrouw Penelope, die op het Griekse Ithaki woont. Zij gaat soms met hem mee op reis. Bizas is voorlopig niet van plan om te stoppen, en heeft zijn trips al tot 2020 gepland.

Het hele interview van Daily Mail lees je hier.