Babis Bizas bezocht alle landen ter wereld twee keer. Lees snel hoe (in Dutch)

Maak kennis met Babis Bizas, de man met een eigen Wikipedia pagina en die alle landen ter wereld bezocht. Mocht je dat al indrukwekkend vinden, dan kan ik het je nog sterker vertellen. Hij bezocht deze bestemmingen niet één maar zelfs twee keer.

Babis Bizas, travelling Rambo

De een noemt hem ‘Travelling Rambo’, de ander de reisgoeroe, maar ook naar de titel ‘de nieuwe Philleas Fogg’, luistert de meest bereisde man ter wereld. Liftend Europa door, vee drijven met de Himba stam in Namibië, pionieren tussen de ijsberen op de Noordpool en als een van de eerste de landen van Indochina bezoeken. Babis Bizas deed het allemaal en nog veel meer. Wie wil dat nu niet? Hoe doet zo’n man dat? Nou zo.

Reizende student

De Griekse Babis Bizas reist al sinds zijn studententijd. Hij ontdekte in zijn twintiger jaren India, Afghanistan vond hij fantastisch en hij werd betoverd door Bangladesh. Toen de bodem van zijn portemonnee in zicht kwam, kon hij aan de slag op een van de vele Griekse schepen voor de kust van Colombo. Vanuit Sri Lanka voer hij naar Mozambique, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Volg de tourleader

Tijdens zijn universiteitsjaren leerde de griek Russisch. Iets wat hem geen windeieren heeft gelegd. Door zijn taalvaardigheid kon hij aan de slag bij het Russisch staatsreisbureau Intourist. Niet minder dan acht jaar werkte de man als reisleider, maar toen hij in 1987 alle bekendere bestemmingen had gezien, besloot hij het roer om te gooien. Hij richtte een reisorganisatie op, luisterend naar de naam Cultural Tours. In de hoedanigheid van reisontwikkelaar stelde hij reizen samen naar nog onontgonnen gebieden. Plekken als Cambodja en Vietnam. Uiteraard reisde hij zelf mee om zijn groepen vakkundig te begeleiden.

Van Azië naar Afrika

Nadat hij zijn eerste reizen naar Zuidoost Azië op de kaart had gezet, verlegde hij zijn grenzen naar het Afrikaans continent. Landen in West Afrika als Tsjaad, Nigeria en Guinea Bissau zette hij spreekwoordelijk op de kaart.
Het was voor het eerst dat de lokale bevolking kennis maakte met het begrip reisgezelschap‘, laat Bibas Bizas aan een Griekse krant weten.

Lees ook:

Genieten op z’n Vietnamees

Bericht gaat hieronder verder

De man van niet-alledaagse bestemmingen

Inmiddels had deze professioneel reiziger naam gemaakt als de man van de bijzondere bestemmingen. Iedereen die een plek wilde bereizen onder professionele begeleiding, wist hem te vinden. In de twintig jaar die volgden reisde hij met groepen en individueel alle landen ter wereld af. Per Sovjet helikopter naar de Noordpool, een vlag planten op de Zuidpool, deze man deed het. Hij bezocht talloze keer Antarctica en zette voet op de Aleoeten, een eilandengroep in Alaska, maar hij verloor zijn hart aan de pure plekken in Afrika en Azië. Plekken waar oude culturen en tradities stand weten te houden in de oprukkende moderne samenleving.

Meest bereisde persoon ter wereld

Na alle omzwervingen over onze aardbol, zijn bezoek aan alle 193 (VN geregistreerde) landen en niet-erkende bestemmingen kon een eretitel niet uitblijven. Het prestigieuze blad National Geographic Traveler riep Bibas Bizas uit tot meest bereisde persoon ter wereld.

https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/babis-bizas-bezocht-alle-landen-ter-wereld/?fbclid=IwAR3uWsdsUllU2pAYaBOQvYj–LU-OaT2b6aFFlM2TzDcuslOy5YkxBjvP_4